این دوره برای افرادی که به دنبال شناخت و آگاهی بیشتر شخصی و بین فردی هستند، طراحی شده است.
پاسخگوی نیاز افرادی است که:
• به دنبال ایجاد روابط با معنی و عمیقتر هستند( هم با دیگران، هم با خود)
• اتفاقهایی از گذشته در ذهن و روان آنها تهنشین شده که میخواهند حلشان کنند و از آنها عبور کنند.
• در روابطشان الگوهای تکراری دارند و دوست دارند علتش را بفهمند و از این چرخهی تکراری خارج شوند.
• نسبت به بیشتر اتفاقات احساس سردرگمی و بلاتکلیفی میکنند و انتخاب کردن برایشان دشوار است و دوست دارند از این آشفتگی خارج شوند.
این دوره تجربه محور است با کمک گرفتن از ایفای نقش و پرفورمنسهای فردی.
ایفای نقش و پرفورمنس، تکنیکهایی هستند که در گروه درمانی برای تسهیل فرآیند درمان و ایجاد تغییرات عمیق در افراد استفاده میشوند. این روشها به افراد کمک میکنند تا به جای صحبت کردن در مورد یک مشکل، به طور مستقیم آن را در قالب یک نقش بازی کنند. این امر باعث میشود که احساسات و افکار مرتبط با آن مشکل به صورت عمیقتری تجربه شود. به ویژه در مواجهه با تروماهای هیجانی، این روشها به افراد کمک میکنند تا به صورت ایمن و کنترل شده، تجربیات تروماتیک خود را مجدداً زنده کنند و با زاویهای جدید و با احساسات متفاوت تجربه کنند و به تدریج به آنها معنا ببخشند. و از این طریق افراد میتوانند به باورها، افکار و احساسات ناخودآگاه خود پی ببرند و بینش عمیقتری نسبت به دلایل ریشه ای مشکلات خود پیدا کنند.
همچنین مشاهده رفتار دیگران در نقشهای مختلف، به افراد کمک میکند تا ضمن اینکه الگوهای رفتاری جدیدی را یاد بگیرند و اثرات رفتار خود بر دیگران را هم به صورت عینی مشاهده کنند و در نهایت درک بهتری از خود و دیگران پیدا کنند با این شرایط افراد میتوانند الگوهای رفتاری قدیمی خود را شناسایی کرده و رفتارهای جدید و سازندهای را جایگزین کنند.
ایفای نقش و پرفورمنس از روشهای درمانی قدیمی هستند که در بسیاری از رویکردهای درمانی، از جمله رواندرمانی گروهی، رواندراما و درمانهای مبتنی بر تجربه، مورد استفاده قرار میگیرند. این روشها در بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، اروپا و در بعضی از کشورهای آسیا، به عنوان یک ابزار موثر در درمان و حل و فصل مسائل روانشناسی شناخته شدهاند. با این وجود با توجه به حساسیت بالایی که قرار دادن افراد در موقعیتهای تجربی برخوردار است این روشها ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد و برای برخی افراد ممکن است اضطابآور باشد و یا تنظیم هیجان فرد در حال تجربه کار دشواری باشد. به همین دلیل نیاز است درمانگر تخصص کافی در تشخیص الگوهای شخصیتی و تفکیک شخصیتهای شکننده داشته باشد و درعین حال در برخورد با افراد دارای تروماهای هیجانی دانش و تخصص کافی داشته باشد به ویژه در فضای گروه.
شرایط شرکت در گروه:
پذیرش در ارزیابی اولیه و مصاحبه حضوری
طول دوره:
یک دورهی یک ساله، شامل دو فصل.
فصل اول در قالب یک دوره دو روزه متوالی (هر روز ۱۲ ساعت و ۵ جلسه گروه درمانی با فواصل هفتگی).
فصل دوم با فاصله ۶ ماه و به صورت یک سفر سه شبانهروزی و ۴جلسه گروه درمانی بعد از آن.
.
هدایتگر گروه:
سمیه معتمدنیا
که از درمانگرانی هستند که حوزه تخصصی ایشان تشخیص و درمان مسائل مربوط به شخصیت و تروما و سایکوسوماتیک است، که ضمن گذراندن دورههای داخلی و خارجی معتبر و به روز در این حوزهها به عنوان مدرس نیز فعالیت دارند و همچنین سابقهی پژوهشهای آکادمیک ایشان نیز متمرکز بر شخصیت و الگوهای ارزیابی و درمانی این حوزه است.
همچنین سابقه برگزاری دورههای گروهدرمانی داخلی و بینالمللی مؤثر برای افراد و سازمانها را طی ۷ سال داشتهاند.
همچنین ایشان به عنوان طراح مفهومی هنرهای اجرایی معاصر Contemporary Performance Arts با هنرمندان مختلف همکاری دارند و به عنوان مشاور کارگردان و فیلمنامهنویس در سوابق هنریشان آثار موفقی دارند.
.
تماس:
تهران، خیابان بازدار (کامرانیه شمالی)
+ 98 990 99 11 779